Metoda “accidentul” face şi acum victime, deşi autorităţile i-au anunţat pe oameni de nenumărate ori să fie atenţi. Doi soţi din Bacău, de 78 şi 76 de ani, şi-au pierdut toţi banii: peste 2.000 de euro. I-au dat unui străin după ce au primit un telefon şi au fost anunţaţi că fata lor din Spania are nevoie de bani după un presupus accident. Şocaţi, bătrânii nu au mai verificat informaţia şi au fost păcăliţi, relatează stirileprotv.ro.

Cei doi soţi au fost sunaţi pe telefonul fix şi anunţaţi că fiica lor are nevoie de 10.000 de euro pentru a scăpa cu viaţa. Vecinii bătrânilor spun că indivizii au acţionat dintr-un taxi, parcat la câteva străzi distanţă. În maşina s-ar fi aflat şi o femeie care juca rolul presupusei fiice şi striga după ajutor prin telefon. Un tânăr s-a dus la poarta familiei şi a luat peste 2.000 de euro.

Taxiul a stat acolo la pod şi a coborât numai o doamnă slăbuţă şi se căina să o ajute că are probleme la coloa”, relatează un vecin.

Bătrâna era convinsă că vorbește cu fiica din Spania și imediat a adunat toți banii din casă. Oamenii spun că bătrânii, deși speriați, nu au cerut ajutor.

“I-am spus că putea să vină să mă anunțe, dar a zis că nu i-a lăsat hoțul. A zis că a bruscat-o și pe ea și pe el și le-a luat banii cu forța”, a mai povestit vecinul celor două victime reporterului Pro TV.

 “Poliţiştii au stabilit un cerc de suspecţi şi desfăşoară măsuri specifice pentru identificarea şi prinderea autorilor în cel mai scurt timp de înşelăciune prin metoda accidentul. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs indicaţiilor primite la telefon”, a declarat inspector principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al  IJP Bacău.