O campanie electorală este acel moment din viață în care mai mulți oameni bine intenționați își rup din timpul lor și-și cheltuie banii cu scopul declarat de a ne face nouă bine.

Numai că noi, catâri! În loc să înțelegem din prima scopul nobil al acțiunilor lor, avem nevoie să fim convinși, fiecare samaritean are de dus muncă de lămurire serioasă cu “pulimea”. Îți dai seama cât de greu este să umbli pe stradă în costum la 35 de grade? Munca de teren cere însă sacrificii, nu poți să faci bine chiar dintr-o dată, numai cât pocnești din degete!

Se transpiră abundent zilele acestea în Onești și pretutindeni. Sunt convins că filantropii de pe liste nu vor închide un ochi până nu ne vor vedea zâmbind, fluturând din aripioare, după valurile de bine în care ne vom scălda fundul tăbăcit de atâtea promisiuni deșarte, după 30 de ani de așteptare la rând.

Noroc că sunt și oameni dintre aceștia printre noi! Altruiști înnăscuți, care se lasă pe ei la urmă și se iau de gât cu adversarii, pornesc adevărate războaie și totul, absolut totul, dragii moșului, DOAR CA SĂ NE FIE NOUĂ BINE. Atâta generozitate, atâta preocupare pentru prezentul și viitorul nostru, zău că-mi dau lacrimile!

Sunt emoționat, chiar dacă am mai văzut acest scenariu. Se întâmplă o dată la patru ani. Acum, fiți și voi înțelegători, în restul timpului oamenii ăștia cu inimă mare au și ei familii de întreținut, preocupări diverse, chestii, socoteli, câte și mai câte.

De asta trebuie să mergem la vot! Că doar o dată la patru ani ne întâlnim cu așa șansă, să coboare unii printre noi niște îngeri cu chip de om, chiar cu riscul de a fi răstigniți pe Facebook. Ei vin CA SĂ NE FIE NOUĂ BINE.

Au apărut “isușii”! Oamenii își rup pingele pentru noi și e păcat să-i tratăm cu dispreț. Votați-i pe toți deodată căci doar așa binele și adevărul vor învinge!

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

P.S. – ei între ei, isușii”, sigur ați observat asta, nu se văd deloc cu ochi buni! Și-și dau în cap unul altuia de ți-e și milă. Până a doua zi după alegeri, când se produce Sfânta Împăcare.

P.S. 2 – Anu’ ăsta n-am mai ieșit să fac fotografii, ca la alegerile trecute!