La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din comuna Brusturoasa au fost sesizaţi telefonic de către un bărbat de 50 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, despre faptul că un bărbat a pătruns în incinta societăţii şi îl ameninţă cu un cuţit.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că un localnic de 31 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns în incinta societăţii, a provocat scandal și l-a ameninţat pe administrator cu un cuțit.

Faţă de bărbatul cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de obiecte periculoase.

La aceeaşi data, poliţiştii din Asău au depistat şi identificat un bărbat de 48 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de ameninţare şi port fără drept de obiecte periculoase.

Poliţiştii au aplanat un conflict dintr-o societate comercială din Asău, în care, localnicul ar fi ameninţat cu un cuţit administratorul societăţii şi îl cercetează pe bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi port fără drept de obiecte periculoase.

Noul Cod Penal al României prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, pentru port fără drept de obiecte periculoase.

Sursa: IPJ Bacău