Vom avea parte de ploaie și vânt pe 23 și 24 decembrie, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, valabilă de duminică, de la ora 20.00, până marţi, la aceeaşi oră, scrie observator.tv.

„În intervalul menţionat, va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie) în Maramureş şi Transilvania şi trecător în nordul Moldovei şi Dealurile Crişanei se vor semnala şi precipitaţii mixte”, a transmis ANM.

Meteorologii precizează că vântul va avea intensificări locale şi temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice şi pe spaţii mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre.