La acest moment, pe drumurile naționale din zona Moldovei circulația se desfășoară fără blocaje rutiere, în ciuda unor fenomene extreme înregistrate, izolat, pe unele sectoare, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Carosabilul este afectat de polei pe raza județului Vrancea (DN2 – Focșani, Dumbrăveni) unde și-a făcut apariția fenomenul de ploaie înghețată, cu formarea de polei instantaneu la căderea picăturilor de apă. În rest, carosabilul este umed cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de până la 1 cm în județele Neamț și Suceava (DN 18), respectiv umed în restul regiunii, pe fondul ploilor și ninsorilor. La nivelul DRDP Iași se acționează cu peste 70 de utilaje de deszăpezire, iar pe timpul nopții s-au răspândit 82 de tone de material antiderapant, în scop preventiv.
Ninge în județele Suceava (Câmpulung Moldovenesc, Ilișești, Broșteni), Neamț, Vaslui (Ivănești, Negrești), Vrancea (Bârsești), Bacău și Iași (în special în nordul județului). Plouă în județele Galați și Vaslui (zona Bârlad), iar pe raza județelor Galați și Vrancea (zona Adjud) se manifestă fenomenele de polei și ploaie înghețată.
Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -8°C la Botoșani și -1°C la Galați.
În continuare, zona Moldovei se află sub atenționare Cod galben de precipitații abundente de ploi și ninsori. Până vineri, 25 ianuarie, se vor semnala în mod predominant ninsori, local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. De asemenea, dacă în zonele înalte se vor semnala ninsori și viscol, la altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând depunerile de polei, topirea zăpezii și formarea ghețușului.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ceaţa şi umiditatea.

În acest sens poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele de dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

Folosiţi centura de siguranţă! Aceasta vă poate salva viaţa. Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic.

Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.

Poliţiştii băcăuani urează tuturor participanţilor la trafic, drum bun şi fără evenimente rutiere!