La nivelul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale Onești s-a stabilit ca o stradă liliputană din Onești, foarte traficată de când a devenit aproape o modă ca părinții să-și ducă și să-și ia copiii de la școală cu mașina, să aibă un regim aparte de circulație.

Este voba despre Strada 1 Mai, care este prevăzută doar cu două benzi de circulație, una dintre ele fiind permanent blocată de mașinile riveranilor, care nu au altundeva unde să parcheze.

Pentru că traficul, la orele de vârf, devenea un calvar, de multe ori întâmplându-se ca mașinile care circulau în direcții opuse să se blocheze pur și simplu una pe alta (nu totdeauna se găsește măcar un refugiu printre mașinile parcate), polițiștii rutieri au ajuns la concluzia că cel mai bine este să se instaureze sens unic pe această stradă.

În acest fel, la cele două capete ale străzii cu probleme au fost montate indicatoare rutiere care semnalează acest lucru (vezi foto).

Accesul pe Strada 1 Mai este acum disponibil doar autovehiculelor care circulă dinspre Școala Gimnazială “Ghiță Mocanu” (fostă nr. 5) înspre Republicii 2 (zona din spatele Judecătoriei)!

Încă o decizie bună luată de polițiștii rutieri oneșteni, după ce au reușit să elibere traficul pe străzile Tineretului, Buciumului și i-au alungat pe șoferii care parcau în giratoriul <Vodievodul>! Mai sunt multe de făcut, dar e un pas înainte, este clar că șoferii trebuie cumva disciplinați, că altfel nu se mai poate! Am și eu mașină, acum va trebui să fac un mic ocol când vin și plec de-acasă (n.r. – bărbatul intervievat de reporterii UNU PE TROTUȘ locuiește chiar pe strada 1 Mai), dar nu mă deranjează, pentru că nu vorbim de mii de kilometri”, a comentat un domn, care a avut de făcut și o obiecție: “Indicatorul <acces interzis> este amplasat cam aiurea, este posibil ca mulți să nu-l observe. Iar dacă mai parchează acolo și-un campion, chiar nu mai poate fi văzut!