Un român a primit o amendă uriașă la Milano, conform noului cod rutier din Italia. Șoferul a fost sancționat pentru că are mașina înmatriculată în România. Mai mult, el riscă să își piardă și automobilul, informează observator.tv.

Românul este primul șofer amendat în Milano după noul cod rutier italian, care prevede sancțiuni foarte mari, scrie Corriere della Sera.

“Conform modificărilor la cod, persoanele care au rezidență în Italia de minim 60 de zile nu au voie să circule cu mașini înmatriculate în străinătate.

Astfel, românul a fost amendat de poliția din Milano cu 712 Euro. O astfel de sancțiune poate ajunge însă până la 2848 Euro, spune Il Giornale. Șoferul a fost oprit de poliția din Milano pe 4 ianuarie, la un control, transmite presa locală.

Românul nu are voie să mai circule cu mașina, ba chiar riscă să o piardă. El are un termen de 180 de zile pentru a înmatricula automobilul în Italia, altfel, îi va fi confiscat”, mai scrie sursa citată.

Conform Corriere della Serra, românul are doar 2 opțiuni pentru a nu-și pierde mașina: fie o înmatriculează în Italia, fie o duce în România.