ANAF scoate din nou la licitație modelul Aro 304 care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul este cel mai ofertant de până acum, informează auto-bild.ro.

Mașina prezidențială a fost inițial listată în ianuarie 2019, cu un preț de pornire de 137.000 de lei, însă nimeni nu a fost interesat de ofertă. Acum, prețul este considerabil mai mic, chiar dacă încă prohibitiv: 103.125 de lei.

Licitația ANAF va avea loc pe 18 decembrie.

Modelul licitat a fost fabricat în 1977, are culoarea gri și 72.354 de kilometri la bord. Cu toate că arată ca un SUV, a fost destinat exclusiv drumurilor publice – proaspăt asfaltate chiar, pregătite pentru vizitele oficiale – așa că nu dispune de tracțiune integral, mai notează sursa citată.

Motorul de 2,5 litri pe benzină dezvoltă 83 de cai-putere, trimiși punții spate printr-o cutie manuală cu patru trepte. Accelerația 0-100 km/h: imposibilă. Conform spuselor celor care au condus-o, mașina atinge cu greu 90 km/h și că are dinamica unei basculante.

SUV-ul lui Ceaușescu s-a fabricat într-un număr foarte limitat de exemplare (patru) și, chiar dacă îi lipseau abilitățile off-road, se lăuda cu altele, nemaivăzute până atunci pe modele românești – precum aerul condiționat, sau trapa electrică. (foto: auto-bild.ro)