CNAIR și UMB, firmă controlată de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, semnează miercuri, 20 septembrie, contractul pentru proiectarea și execuția lotului Leghin – Târgu Neamț de pe Autostrada Unirii (A8), potrivit unui anunț de presă al Ministerului Transporturilor, notează economedia.ro

Contractul pentru lotul Leghin – Târgu Neamț (30 km) este finanțat din PNRR și este primul care se semnează pe Autostrada Unirii. Contractul va fi semnat în prezența ministrului Sorin Grindeanu, care a declarat că nu mai așteaptă și decizia Curții de Apel București la contestația Danlin.

Tot miercuri, 20 septembrie, se semnează contractele și pentru Lotul 1 al Autostrăzii A0 București Nord (cu Pizzarotti – Retter) respectiv Lotul 4 A13 Sibiu – Făgăraș (Makyol).

UMB a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția lotul 3 Leghin – Târgu Neamț pe 19 iulie cu o ofertă de 1,56 miliarde lei (100 de puncte), iar pe lotul 2 s-a situat Asocierea Danlin XXL – InterTranscom cu 90,72 puncte. Pe locurile 3 și 4 au fost Tekfen și Mapa cu 88 și 81 de puncte.

„Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș-Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin-Târgu Neamț) care face parte din A 8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț-Iași-Ungheni).

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, declara, pe 19 iulie, șeful CNAIR, Cristian Pistol. (foto: imagine ilustrativă)