„Armata” lui UMBRĂRESCU va merge în curând să dea clasă pe un şantier pe care lucrările trenează de mai mult timp, după ce vechiului constructor i-a fost reziliat contractul de către CNAIR.

Umbrărescu a câştigat un nou contract de sute de milioane de lei, mai precis 385,84 milioane de lei, și în acest fel posibilitatea să demonstreze încă o dată de ce este considerat la ora actuală ca fiind cel mai bun constructor român.

Rămasă la un stadiu de nici 60% realizare, Centura de Sud Timişoara are un câştigător la licitaţia pentru finalizarea lucrărilor, după ce CNAIR a reziliat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi.

Dintre cele 5 oferte depuse la finele lunii aprilie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis că Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL întrunește toate condițiile pentru terminarea acestui obiectiv esențial pentru Timișoara.

„Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru finalizarea lucrărilor pe Centura de Sud Timișoara!

Cu o valoare de 383,84 milioane de lei, fără TVA, lucrările trebuie finalizate în 12 luni de la emiterea Ordinului de Începere (după semnarea contractului).

Dacă nu vor fi depuse contestații, vom putea începe procedurile pentru semnarea acestui contract (finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile) după expirarea termenului legal de 10 zile.

Este un pas important pentru construcția celor 26 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, care la momentul rezilierii contractului anterior (cu firma italiană Tirenna Scavi) înregistra un progres fizic de 58,26% (decembrie 2022)”, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pârjol.

La data rezilierii contractului anterior, în decembrie 2022, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%, transmit reprezentanții DRDP Timișoara. (foto: imagine ilustrativă)