RAJA Constanța – operatorul sistemului public de apă și canalizare din municipiul Onești de la 1 iunie – a finalizat procesul de reabilitare a Punctului de Gospodărire a Apei Cuciur.

După 100 de zile de muncă intensă, care s-a suprapus cu intervențiile din sistem, foarte dese din cauza numeroaselor avarii, conducerea RAJA a ținut să le comunice oneștenilor, prin intermediul presei, că totul se desfășoară conform planului.

“Apa nu are culoare politică, iar eu sunt un om cu tâmplele albe, când îmi iau un angajament îmi place să-l și respect, pentru a mă putea uita apoi în ochii oamenilor fără să-mi fie rușine.

Pentru reabilitarea Punctului de Gospodărire a Apei Cuciur s-a lucrat la foc continuu, în trei schimburi, inclusiv sâmbăta și duminica. Numai pentru modernizarea punctului de gospodărire s-u făcut investiții de 1,9 milioane de lei (n.r. – peste 400.000 de euro), din fondurile proprii RAJA.

În total, în aceste 100 de zile care au trecut de când am preluat sistemul de apă și canalizare de la Onești am investit din fonduri proprii aproape 6 milioane de lei, jumătate din acești bani fiind plătiți către DPP pentru refacerea străzilor, după intervențiile de la avarii, deci am contribuit indirect și la bugetul local, a spus Felix Stroe, directorul-general al RAJA Constanța.

Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, protopopul de Onești, părintele Ioan Bârgăoanu, împreună cu un sobor de preoți au sfințit apa și rezervoarele de la Cuciur care alimentează cu apă populația Oneștiului.

“Predarea serviciului de apă către RAJA este cea mai mare realizare din mandatul meu și am convingerea că după ce se vor face toate investițiile anunțate oneștenii vor consuma cea mai curată apă din țară. Vor fi investiții majore, pe care municipalitatea nu le-ar fi putut suporta din bugetul propriu, a spus primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

La bilanțul de 100 de zile al RAJA au mai participat consilieri oneșteni, primarul orașului Tg. Ocna, Ștefan Șilochi, numeroși directori ai RAJA, veniți de la Constanța, dar și simpli muncitori ai operatorului de apă și canalizare de la Onești.