La data de 21 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza judeţului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse agroalimentare.

Cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate la 27 de operatori economici, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.000 de lei, dintre care 6 în baza O.U.G 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 8 conform Legii nr. 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi restul la alte acte normative. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 680 de lei, nefiscalizată. De asemenea a fost luată măsura suspendării activităţii pentru doi operatori economici. Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite.

Exemplu: Cu ocazia controalelor efectuate de către poliţiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău la punctele de lucru a doi operatori economici din municipiul Bacău, s-a constatat că agenţii economici, ce comercializau legume şi fructe, nu deţineau casă de marcat electronică fiscală pentru eliberarea de bonuri fiscale clienţilor, veniturile obţinute nefiind fiscalizate. În cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei pentru fiecare şi a fost luată măsura complementară de suspendare a activităţii acestora până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)