Daniel Nicodim, șeful și sufletul ursului din Asău în fiecare an, pe 30 decembrie, când se ține Festivalul de Datini și Obiceiuri Strămoșești de la Comănești, trece prin momente dificile, fiind diagnosticat cu cancer la stomac, și are nevoie de ajutor.

„Dragii noștri,

Suntem puși la grea încercare.

„Tata Urs”, „Gavrilă”, Daniel Nicodim, șeful și sufletul Ursului din Asău, luptă pentru viață.

Deși în decembrie l-ați putut admira în ceată, trebuie să vă dezvăluim că eforturile pe care le-a făcut pentru a vă aduce, ca în fiecare an, bucurie, au fost aproape supraomenești.

Daniel suferă de cancer la stomac. După luni de chimioterapie, șansele de a învinge boala sunt mari, dar este nevoie de o operație complicată, care poate fi efectuată doar într-o clinică privată, contra cost.

Suma necesară, 20.000 RON, depășește cu mult posibilitățile financiare ale familiei și apropiaților, care deja și-au cheltuit toate resursele pentru investigații și tratamente, așa că avem nevoie de voi.

Orice ajutor, din puținul vostru, este binevenit.

Vă așteptăm sprijinul în conturile:

RO37BTRL05501201S56044XX (RON)

RO97BTRLEURCRT00S5604401 (EURO)

Titular: NICODIM IONUT DANIEL

Vă vom informa, periodic, despre banii care s-au strâns și cum au fost cheltuiți.

Mulțumim din inimă! Doamne ajută!”, este apelul la ajutor transmis prin intermediul paginii de Facebook Ursul lui Gavrilă din Asău.

Și Primăria Comănești, prin vocea primarului Viorel Miron, îi îndeamnă pe cetățeni să se implice: „În fiecare an așteptăm cu nerăbdare ziua de 30 decembrie pentru a ne bucura de „FESTIVALUL DE DATINI ȘI OBICEIURI STRĂMOȘEȘTI”. Domnul Daniel Nicodim , care ne a încântat ani la rând cu ceata urșilor pe care o coordonează, are acum mare nevoie de ajutorul și sprijinul nostru. CÂȚI DINTRE CEI CARE L-AU ADMIRAT ZECI DE ANI, POT SĂ ÎI OFERE, ACUM, UN MIC SPRIJIN? Dumnezeu să-l ajute, să rămână alături de noi și să ne bucurăm în continuare, câți mai mulți ani, de prezența lui la aceste tradiții unice în lume.” (foto: facebook.com/Ursul lui Gavrilă din Asău)