La primul sezon ca principal” pe banca tehnică a unei echipe profesioniste, antrenorul oneștean Daniel Munteanu a izbutit o performanță remarcabilă și anume promovarea cu Aerostar Bacău în Liga a 2-a.

Prin hotărârea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (FRF) din data de 11 mai 2020, campionatul Ligii a 3-a nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020.

Tot Comitetul de Urgență al FRF a mai hotărât ca în Liga 2 ediția 2020-2021 să promoveze echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Aerostar Bacău este una dintre cele două echipe care beneficiază de această măsură (cealaltă este FC Universitatea Craiova), grație parcursului foarte bun pe care echipa oneșteanului Daniel Munteanu a avut-o în prima parte a sezonului, până la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Cele 14 victorii obținute în cele 16 etape disputate înainte de criză i-au permis Aerostarului să se distanțeze la 7 puncte față de următoarea echipă clasată (Foresta Suceava), diferență suficientă pentru fi desemnată câștigătoarea seriei, în accepțiunea FRF.

Aerostar Bacău revine astfel în Liga a 2-a după numai un sezon petrecut în eșalonul al treilea, iar Daniel Munteanu bifează prima mare performanță ca antrenor principal, chiar dacă acest succes este favorizat de hotărârea FRF.

Mai jos aveți clasamentul Seriei I din Liga a 3-a, în momentul întreruperii campionatului. (foto: desteptarea.ro)