Răzvan Găină este din ianuarie 2020 șef la ABA Siret. Atât pentru numirea sa inițială, dar și pentru menținerea sa în funcție, un an mai târziu, PNL a folosit metoda detașării. În situația sa se mai află alți 15 liberali care, în perioada 2020-2021, au fost angajați la Administrația Națională Apele Române (ANAR). În cazul băcăuanului Găină, DNA a solicitat documente privind angajarea sa, scrie zdbc.ro.

Băcăuanul Răzvan Găină, fost șef la CRAB, a fost numit, în ianuarie 2020, în funcția de director interimar al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret. Pentru a da o aparentă legalitate acestei numiri într-o funcție atât de importantă, Răzvan Găină a ajuns pe scaunul de director al ABA Siret în urma unei detașări.

Conform ziarului Atac, în primă fază, Răzvan Găină a fost angajat pe postul de consilier la cabinetul deputatului PNL de Satu-Mare, Florin Romeo Nicoară în ianuarie 2020, iar după câteva zile a și venit detașarea la ABA Siret-Bacău.

După alegerile din decembrie, Găină a rămas fără locul de muncă de la cabinetul deputatului Nicoară, pentru că acesta n-a mai prins un nou mandat. În aceste condiții, a picat, cum era și normal, și detașarea de la cabinetul deputatului la șefia ABA Siret-Bacău.

Problema a fost rezolvată rapid, Găină fiind angajat în funcția de consilier personal al viceprimarului municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu. Astfel, Găină a fost detașat, pentru a doua oară, în funcția de director de la ABA Siret-Bacău.

Se pare că această „cascadă” de angajări a ajuns și în atenția DNA, care, conform surselor Ziarului de Bacău, a solicitat actele privind angajarea lui Răzvan Găină în Primăria Bacău. (foto: imagine ilustrativă)

Articolul complet AICI