O campanie amplă de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, a metișilor acestora și a pisicilor a început astăzi în Onești București, cabinetul amenajat în incinta Oborului Săptămânal fiind disponibil patru zile la rând.

Campania de sterilizare gratuită se va desfășura în perioada 14 – 17 septembrie a.c. și va avea loc la adăpostul de câini din municipiul Onești.

Programări la: 0799 201 408

Altfel, în perioada 04 – 09 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai unui adăpost pentru câini au realizat o campanie de informare a cetățenilor din Onești cu privire la obligativitatea sterilizării exemplarelor canine cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și metișii acestora.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc deținătorilor de câini, următoarele:

Obligația sterilizării exemplarelor canine:

– proprietarii au obligația de a steriliza câinii de rasă comună, dar și metișii acestora, (orice câine care nu deține acte de origine, PEDIGREE), potrivit art 13^2 din OUG nr. 155/2001.

Nerespectarea acestei prevederi legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei;

Obligația identificării exemplarelor canine:

– persoanele care dețin câini sunt obligate să identifice și să îi înregistreze. Astfel, câinii înregistrați pot circula pe teritoriul României, doar însoţiţi de proprietari și având carnetul de sănătate care atestă identificarea şi înregistrarea animalului în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân, precum şi acţiunile sanitare veterinare efectuate.

Sancțiunile contravenționale pentru nerespectarea acestei prevederi legale sunt cuprinse între 5.000 lei și 10.000 lei; (foto: imagine ilustrativă)