În cadrul Programului de Cooperare elvețiano-român, ambasadorul Confederației Elvețiene la București, Excelența Sa Arthur Mattli, se va afla afla pentru două zile în județul Bacău, unde va vizita mai multe obiective economice.

Printre aceste obiective se numără și o companie din Onești – Lux Artim – unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din regiune, cu peste două decenii de activitate.

Din delegația care va fi prezentă la Onești în cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, și care este alcătuită din 10 persoane, mai fac parte: Roland Python – Head of Swiss Contribution Office, Marinela Ivan – Swiss Contribution Office, Marius Dragoș – Director, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Claudiu Ionescu – Director, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Costin Lianu – CAE Bacău, Marian Dobrilă – Manager proiect, Bianca Șerbu – expert în proiect, Sorina Boldeanu – expert în proiect, Irina Rădulescu – expert CAE Ploiești și Mihai Tulbure – Director CAE Bacău.

CAE (Centrul de Afaceri pentru Export) este un model inovator în România, capabil să combine expertiza locală și internațională pentru creșterea exporturilor în două dintre domeniile prioritare în cadrul Strategiei Naționale de Export a României 2014-2020: agricultura ecologică și mobilierul din lemn.

Dezvoltat în 2017, CAE susține firmele pentru a deveni competitive pe plan internațional și sprijină crearea unei culturi locale orientată către export. Datorită mediului economic inovator, este critic pentru succesul pe piețele externe ca producătorii locali să fie pregătiți cu informațiile, instrumentele și resursele potrivite.

Scopul CAE este de a susține producătorii români pentru a fi: competitivi pe piețele internaționale, instruiți pentru a face față cerințelor pentru export și cunoscuți prin participarea la târguri și expoziții internaționale.

Pentru cei mai puțin informați, Lux Artim se numără printre cei mai importanți furnizori de mobilă de serie pentru Leroy Merlin, important lanț de magazine de bricolaj înființat în Franța, în 1923.

Delegația care va vizita Lux Artim Onești mai are în agendă două vizite la societățile Dan Prod Tg. Ocna și Belhar Grup Dărmănești.