Încă un caz de corupţie în Poliţia Română, după cel de la Poliția Orașului Dărmănești (DETALII AICI)! De această dată, în Capitală. 21 de agenţi din Bucureşti sunt acuzaţi că luau mită de la şoferii pe care îi prindeau că încalcă regulile. Cu cât contravenţia era mai gravă, cu atât „amenda” era mai mare. Surse Observator spun că „atenţia” pornea de la pizza sau porţii cu mâncare, primite de la curieri, şi ajungea până la cinci mii de lei, în cazul celor care conduceau maşini de lux.

Încă de la primele ore ale dimineţii de joi, mascaţii au descins la nu mai puţin de 30 de adrese. Pe lângă locuinţele poliţiştilor, au ajuns şi la sediile Brigăzii Rutiere şi Poliţiei Locale din sectorul 1. 19 agenţi de la rutieră şi 4 de la Poliţia Locală au fost chemaţi pentru interogatoriu.

Luni la rând, poliţiştii ar fi cerut bani şoferilor pe care îi prindeau în neregulă. Conform unor surse in anchetă, sumele variau în funcţie de gravitatea contravenţiei, şi puteau ajunge până la 1000 de euro.

Practic, poliţiştii îşi stabileau propriile amenzi, care ajungeau în buzunarele lor. Spre exemplu, cei care erau prinşi când treceau pe roşu sau nu acordau prioritate aveau de achitat în jur de 100 de euro. Iar cei care conduceau băuţi erau taxaţi dublu.

Valoarea şpăgii depindea şi de cât de scumpă era maşina pe care o conduceau contravenienţii. Agenţii pândeau des şoferii care ieşeau din cluburile din nordul Capitalei. Până la urmă, agenţii au fost prinşi cu ajutorul unor ofiţeri DGA care au greşit intenţionat în trafic.

Săptămâna trecută, şi şase poliţişti rutieri din orașul Dărmănești, județul Bacău, au fost prinşi pentru că luau mită de la şoferi ca să nu îi sancţioneze. Şi aceştia aveau un plan tarifar. Cereau între 400 şi 500 de lei de la vitezomani sau de la cei care făceau depăşiri pe linia continuă. Anul trecut, peste 140 de angajaţi ai ministerului afacerilor interne au fost inculpaţi pentru fapte de corupţie, cu 27% mai mulţi decât în 2019. (foto: imagine ilustrativă)