Alina Dumitru, singura campioană olimpică a României la judo, a fost prezentă la Onești, week-end-ul trecut, cu ocazia desfășurării ediției a 9-a a Cupei Onești la judo, turneu de calibru care a reunit la start peste 400 de sportivi din țară și din străinătate.

Alina Dumitru a captat toată atenția, mai ales pe cea a sportivilor – mulți dintre ei aflați la vârste încă foarte fragede – care s-au apucat de judo cu dorința de a-i călca pe urme uneia dintre cele mai mari campioane ale României.

La Onești, Alina Dumitru a venit însoțită de soț și de băiețelul lor, Ianis, pe care părinții lor l-au luat cu ei peste tot, inclusiv în sala de sport.

Alina Dumitru a fost înconjurată cu multă simpatie de toată lumea, dar a fost realmente sufocată de micii judoka, care au stat ghem în jurul ei cât a fost nevoie pentru a obține un autograf cu dedicație.

Fosta campioană olimpică de la Beijing, din 2008, și medaliată cu argint la JO de la Londra, din 2012, a semnat pe zeci de kimono-uri ori centuri, sau pur și simplu pe bucăți de hârtie pe care micii judoka, veniți din toate colțurile țării, le vor păstra cu sfințenie, cu siguranță.

“O iubesc pe Alina și vreau să devin un mare campion, cum a fost ea”, a spus unul dintre puștii care s-au îngrămădit să obțină un autograf de la Alina Dumitru.

După încheierea turneului de la Onești, despre care Alina Dumitru a avut numai cuvinte de laudă, – “Felicit organizatorii! A fost un turneu extraordinar, cu o participare numeroasă și m-aș bucura să văd așa competiții frumoase în cât mai multe locuri din țară” – fosta campioană olimpică a plecat val-vârtej la o competiție la Brașov, de unde primise de asemenea o invitație.

“Rezultatele nu sunt relevante când vorbim de judoka de 9 sau de 10 ani, important este ceea ce le transmit antrenorii acestor copii, pentru ca aceștia să ajungă să-și dorească să performeze. Școala românească de judo are capacitatea de scoate în continuare campioni, nu trebuie decât să avem răbdare cu puștii de astăzi și să perseverăm”, a spus Alina Dumitru.

Turneul de judo de la Onești a fost organizat de CSȘ Onești (director prof. Florin Rădulescu) împreună cu Primăria Onești și DJST Bacău.