Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” Onești a făcut cunoscut numele șefului de promoție de anul acesta pe pagina de Facebook a instituției, în condițiile în care criza medicală actuală împiedică desfășurarea tradiționalelor festivități de la sfârșit de an școlar, de care s-au bucurat generațiile din urmă.

Astfel, șeful promoției 2020 de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești a fost desemnat Alexandru Apostu, din clasa a XII-a A, profilul filologie intensiv. Alexandru Apostu a încheiat cei patru ani de liceu cu o medie aproape de perfecțiune –  9,99 – și are în plan să urmeze Dreptul, dorința sa fiind de a intra la Institutul Național al Magistraturii.

Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești are o listă lungă de șefi de promoție cu care se mândrește. Cu emoție și nerăbdare, an de an, una dintre întrebările de la sfârșitul lunii mai a fost legată de identitatea celui mai bun dintre cei mai buni absolvenți.

Cel care reprezintă cu onoare colegiul nostru anul acesta este Alexandru Apostu (…), avându-l ca diriginte pe domnul profesor Ilie Dragomir. Media 9,99 definește cei patru ani de liceu ai lui Alexandru, provocând admirația și respectul tuturor (…) Seriozitatea, inteligența, rigoarea, spiritual critic, orele de studio îndelungat se oglindesc în media aceasta, dar sentimentul este că personalitatea unui tânăr depășește cu mult ceea ce poate transmite media anilor de studiu (…)

Pe termen scurt, obiectivul lui Alexandru este Facultatea de Drept, iar pe termen mediu și lung, dorința sa este de a intra la Institutul Național al Magistraturii și de a realiza în mod concret ceva la acest nivel”, punctează reprezentanții colegiului. (sursa foto: facebook.com/Alexandru Apostu)