Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat de un pacient fals, respectiv o persoană care ajunge în spital, cu o misiune sub acoperire. Şi face parte din noua strategie anticorupţie a ministrului Sănătăţii. Astfel de vizite misterioase vor avea loc în toate spitalele din România, relatează observator.tv.

Angajatul unităţii sanitare a perceput o taxă suplimentară faţă de tariful legal pentru întocmirea unei fişe medicale pentru şcoala de şoferi. Aceşti bani ceruţi ilegal ar fi trebuit să-i asigure pacientului, care de această dată a fost unul sub acoperire, completarea documentului medical fără a mai face şi investigaţiile impuse.
Iar banii ceruţi în plus n-au fost puţini. Chiar Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, se declară şocată de situaţia din acel spital, mai scrie sursa citată.

Acea taxă a depăşit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei era taxa oficială şi 300 de lei şpaga. Şi nu era vorba de medic, deci am spus, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucru pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă”, a declarat ministrul Sănătății.

Până acum s-au făcut cinci astfel de controale în spitalele publice, dar ele vor continua, spune ministrul Sănătăţii. Pacienţi sub acoperire vor intra periodic în spitalele româneşti şi vor sancţiona nu numai aspecte legate de şpaga primită de personalul medical ci şi orice abatere de la conduita profesională, conchide sursa citată.