Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, cod portocaliu și cod galben, de vreme severă, fenomenele vizate fiind ninsori abundente și viscol puternic. Jumătatea vestică a județului Bacău se află sub avertizare cod portocaliu de viscol puternic.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.
La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

      Notă: pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h.
Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08
Fenomene și zone vizate: viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 m

      În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali. (foto: imagine ilustrativă)