Meteorologii din cadrul ANM au emis, astăzi, două atenționări meteorologice Cod galben de intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică și ninsori însemnate cantitativ și o informare de răcire accentuată a vremii. Sunt vizate mai multe zone din țară, printre care și jumătatea vestică a județului Bacău.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată
Zone afectate: conform textului

    În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.
Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.
Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș

   În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 3 – 11 aprilie, ora 9
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului
Zone afectate: la munte

    La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.
Notă: În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.