Salamul de Sibiu Agricola IGP produs de grupul Agricola Bacău al antreprenorului Grigore Horoi a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din SUA, scrie economica.net.

Salamul de Sibiu fabrica de Agricola Bacău este primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment. Compania a cerut acreditarea pentru a putea exporta în SUA în 2014, iar acum se adresează diasporei românești.

 În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP produs de Salbac, parte a grupului Agricola, a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.

„Inițial și în principal ne adresăm diasporei românești, mare parte a acesteia având deja «contact» prin diverse forme cu brandul AGRICOLA, cunoscând lucrurile pe care le facem, calitatea produselor noastre.

Abordăm piața SUA prin intermediul distribuitorilor, care deja desfășoară activități comerciale cu produse alimentare românesti (mai puțin carne și preparate din carne), atât pe Coasta de Est (Boston, Washington, New York, etc.), cât și pe Coasta de Vest (Los Angeles, San Francisco, ș.a.).

Într-o piață atât de ofertantă precum cea din Statele Unite ale Americii, avantajele unei astfel de abordări constau în accesarea unor rute logistice deja consacrate, livrarea produsului exclusiv sub brand AGRICOLA și „minimizarea” riscurilor inerente pe care le implica acest proces de penetrare a pieței”, a explicat pentru Economica Grigore Horoi, Președintele Grup Agricola. (foto: imagine ilustrativă)