.

FC Viitorul Curița va juca mâine primul meci din cadrul turneului de baraj pentru promovarea în Liga 3 împotriva lui Sporting Juniorul Vaslui (ora 17.30, la Pașcani). Echipa din Vaslui a pierdut cu 2-1 partida cu Dante Botoșani, în debutul turneului, o înfrângere cu care conducerea “galben-verzilor” nu se împacă nicicum.

Conducerea grupării vasluiene speră să câștige la “masa verde” meciul cu Dante Botoșani, sens în care a contestat dreptul de joc al unuia dintre fotbaliștii adverși, notează vremeanoua.ro.

“Oficialii clubului vasluian sunt hotãrâti sã meargã pânã la capãt în încercarea de a promova în Liga 3. La finalul jocului de la Pascani, vasluienii au contestat dreptul de joc al botosãneanului Cornel Cãinari.

Jucãtorul a fost legitimat pe 13 martie, dupã perioada de transferuri pentru competitiile FRF si n-ar fi avut drept de joc pentru partidele de baraj. Perioada de transferuri pentru competitiile organizate de AJF-uri s-a încheiat cu 48 de ore înainte de începerea returului. “În conformitate cu dispozitiile art. 19 alin. 4 din Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucãtorilor de Fotbal, jucãtorii legitimati la nivel de AJF ulterior încheierii perioadei de transferuri a FRF (25 februarie 2020) nu pot participa la jocurile echipelor clubului ce evolueazã în competitiile organizate de FRF”. În replicã, botosãnenii se apãrã si spun cã Regulamentul privind Organizarea si Desfãsurarea Jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, editia 2020-2021, prevede cã jucãtorii legitimati regulamentar pânã pe 16 martie au drept de joc. “În ceea ce priveste jucãtorii care pot fi folositi în acest play-off, conform Anexei 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc, au drept de joc doar jucãtorii legitimati/transferati regulamentar la clubul în cauzã pânã la data de 16 martie 2020, inclusiv cei care intrã sub incidenta articolului 18 din anexã.”, se aratã în regulamentul de organizare al jocurilor de baraj. Regulamentele se bat cap în cap, iar FRF trebuie sã ia o decizie clarã în acest caz”, scrie sursa citată. (foto: arhivă)