Ministerul Educației și Cercetării a modificat organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei coronavirus şi stării de alertă existente în România. Înscrierile se mută şi în online, iar probele de aptitudini se modifică, notează observatornews.ro.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%), mai scrie sursa citată.

Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie.

Acestea vor fi apreciate prin note, la profilurile artistic, sportiv, teologic sau cu specializarea filologie, iar la profilurile pedagogic şi militar probele de aptitudini sunt evaluate cu admis sau respins.

Admitere liceu 2020 – profilul Artistic

Arte vizuale: specializările Arte plastice, Arte decorative, Arhitectură, Arte ambientale, Design, Conservare – restaurare bunuri culturale: evaluarea unui portofoliu de lucrări.

Articolul integral AICI