Nici bine nu a debutat pe banca tehnică a Viitorului Curița, că Adi Gheorghiu agită deja apele în Liga a 4-a Bacău. Fostul fotbalist al lui FCM Bacău și FC Vaslui avertizează: Nu sunt dispus să închid ochii, orice-ar fi. Mi-au ajuns la ureche anumite informații, cum că s-ar face jocurile în așa fel încât să promoveze CSȘM Bacău. Vreau să cred că aceste vorbe nu sunt adevărate. Că altfel o să fac iureș mare! Chiar nu accept să-și bată cineva joc de munca noastră!

Adi Gheorghiu a venit la Viitorul Curița de aproape un an, ca jucător, însă de săptămâna trecută acesta a preluat și conducerea tehnică a grupării de lângă Onești, înlocuindu-l pe Costică Ene.

După 25 de ani petrecuți în fotbalul mare, Adi Gheorghiu are mulți prieteni implicați în acest fenomen. Recent, unii dintre ei i-au transmis să-și ia gândul de la promovarea în Liga a 3-a cu Viitorul Curița, deoarece mai marii județului ar prefera-o pe CSȘM Bacău.

Reporter: Cât e de adevărată această informație?

Adi Gheorghiu: Nu pot să mă pronunț, pot doar să spun că dacă e adevărat, noi ne vom da deoparte. Nu mai cheltuim nici bani, mai așteptăm încă un an să ne vină rândul. Sper totuși să nu fie adevărat și să se joace fotbalul pe teren. Dacă și la acest nivel apar astfel de discuții, atunci suntem pierduți cu toții.

Viitorul Curița și CSȘM Bacău joacă în serii diferite, de unde ți-ai putea da seama dacă ar fi ceva în neregulă?

Am prieteni care urmăresc meciurile lor și-mi pot spune. Gauss, pot să spun că a câștigat toate meciurile pe teren și așa mi-aș dori să se întâmple și în acest campionat. Să jucăm pe teren și să promoveze cea mai bună echipă. Nu accept ca Viitorul Curița să fie bătaia de joc a nimănui! Că altfel o să fac iureș mare!

Totul se va decide în play-off, unde se vor confrunta cele mai bune trei echipe din fiecare serie. Probabil Viitorul Curița și CSȘM Bacău nu vor lipsi, iar lupta va fi aprigă.

Tocmai pentru a fi eliminate toate speculațiile, ar fi cel mai indicat ca meciurile din play-off să fie arbitrate de brigăzi din alte județe. Am mulți prieteni arbitri din Bacău, dar așa văd eu că ar fi normal, n-ar mai exista nici un fel de discuții.

La Moinești, în primul tău joc ca principal”, Viitorul Curița s-a impus doar cu 1-0…

Puteam câștiga la o diferență mai mare, am mai avut destule ocazii, dar terenul denivelat ne-a dezavantajat. Am controlat însă jocul cap-coadă.

Cum crezi că vei evolua în cariera de antrenor?

Mi-aș dori să urmez același traseu pe care l-am avut ca jucător și să ajung cândva să antrenez în Liga 1. Dar o iau metodic. Mai întâi, anul viitor o să mă înscriu la cursurile pentru obținerea licenței UEFA <B>, care-mi va permite să fiu antrenor principal la copii și juniori și antrenor secund la Liga a 2-a și Liga a 3-a.

În cadrul etapei a 6-a, Viitorul Curița primește mâine vizita formației Viitorul Berești-Tazlău, de la ora 17.00, pe stadionul CSM din Onești.