(P) .

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că testele de coronavirus pot da rezultate eronate. Tătaru a vorbit marţi seară despre situaţia fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv şi ulterior retestaţi negativ, că acest lucru este posibil, pentru că rezultatul unui test ţine “foarte mult” de aparat, reactivi şi partea umană, notează stirileprotv.ro.

“Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, exista şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Tătaru.

Clubul de fotbal CFR Cluj a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat publicat pe Facebook, că a respectat protocoalele impuse de ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, iar cele 23 de teste pozitive din club au fost de fapt teste fals-pozitive, iar acum echipa va trebui să joace trei meciuri în decurs de şase zile. (foto: imagine ilustrativă)