Acționarii Chimcomplex Borzești, unul dintre cei mai importanți angajatori din Onești, au aprobat pe 14 iunie răscumpărarea a 6% din capitalul social, adică 10,9 milioane din acțiunile proprii aflate pe piață.

Răscumpărarea acțiunilor se va face la un preț minim egal cu cel de pe piață și un preț maxim de 1,38 de lei, în limita unui buget de aproape 15 milioane de lei (aproximativ 3,2 milioane de euro), informează zf.ro.

“Programul de răscumpărare este efectuat în vederea implementării unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a angajaţilor. Brokerul care va intermedia tranzacţiile este Estinvest Focşani”, mai scrie sursa citată.

Chimcomplex Borzești Onești (CHOB), companie care fabrică produse chimice, este controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, care deține 88,32% din acțiuni prin intermediul societății A2 Impex Ploiești, parte a SCR Grup (Serviciile Comerciale Române). Statul deține 9,2% din acțiunile Chimcomplex, iar cele 6% care urmează a fi răscumpărate aparțin unor investitori persoane fizice și juridice.