Primul episod de iarnă veritabilă din acest sezon a făcut prăpăd în majoritatea zonelor ţării. Mai multe drumuri de la munte au fost închise, iar accidentele s-au ţinut lanţ din cauza viscolului şi ninsorii, notează observatornews.ro.

Ninsoarea a făcut şi primele victime ieri, în Predeal, pe drumul spre Azuga. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, o maşină cu 4 pasageri a ieşit de pe şosea şi a ajuns într-o râpă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, care au fost nevoite să declare decesul unei femei.

Şi în judeţul Iaşi, o maşină în care se aflau o mamă, fiica ei şi o altă femeie s-a răsturnat în şanţ. Vehiculul avea cauciucuri de vară pe care proprietarul nu le-a mai schimbat de 16 ani.

Aseară, patru tineri au scăpat cu viaţă, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat din cauza vitezei şi a carosabilului umed. Lipsa de experienţă a unui şofer de 20 de ani îî putea ucide atât pe el, cât şi pe amicii lui, seara trecută în judeţul Caraş-Severin. Băiatul și alți trei prieteni care îl însoțeau au vrut să se bucure de prima zăpadă de pe Muntele Semenic, însă, pe o porţiune de drum drept, din cauza vitezei şi a carosabilul umed autoturismul s-a răsturnat. Doar ca prin minune au reuşit să scape cu viaţă.

Trei persoane, printre care şi un bebeluş de două luni au ajuns la spital, seara trecută, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat în afara drumului. Accidentul s-a petrecut pe un drum naţional din comuna Horia, judeţul Neamţ, La un moment dat, din cauza poleiului, un autoturism a derapat şi s-a ciocnit cu o altă maşină care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât vehiculul a ajuns în şanţ. Din păcate, o mamă de 34 de ani, bebeluşul său şi unul dintre şoferi, un bărbat de 62 de ani, au suferit răni grave şi au fost transportaţi la spital.  (foto: ISU Prahova)