La data de 19 mai a.c., pe DN 2 – E 85, în afara localităţii Faraoani, a avut loc un accident rutier pe fondul oboselii la volan, soldat cu rănirea unei persoane.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri a reieșit faptul că un tânăr de 20 de ani, din comuna Răchitoasa, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Bacău-Adjud, ar fi adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară parcată în afara părţii carosabile.

În urma accidentului, conducătorul auto a necesitat îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Poliţiştii vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)