Poliţiştii rutieri au cercetat vineri un accident de circulaţie care a avut loc în comuna Letea Veche, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, la faţa locului poliţiştii au constata că, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 207 G, un bărbat de 63 de ani, din localitate, a efectuat o manevră de depăşire a unei coloane de vehicule aflate în aşteptare, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, care era angajat regulamentar în efectuarea unui viraj la stânga.

În urma testării celor doi conducători auto cu aparatul etilotest, rezulatul a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 63 de ani.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)