Un șofer din comuna băcăuană Orbeni a accidentat mortal un bărbat care se deplasa pe lângă bicicletă și care i-a apărut brusc în față, în mijlocul drumului. Din nefericire, în urma rănilor suferite, biciclistul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, a murit la scurt timp după accident, la spital.

Accidentul mortal s-a petrecut în dimineața de 15 august, de Sfânta Maria, într-o localitate din județul Suceava. Șoferul din Orbeni, un tânăr de 37 de ani, mergea cu mașina la hramul Mănăstirii Putna, când s-a petrecut nenorocirea.

„La data de 15 august, în jurul orei 9.00, lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza localității Bivolărie, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii au constatat că în jurul orei 09.00, un conducător auto în vârstă de 37 de ani, din comuna Orbeni, județul Bacău, conducea autoturismul Mercedes pe strada Ștefan cel Mare din Bivolărie – Vicovu de Sus, în drum spre Putna.

La un moment dat, autoturismul care circula în fața sa, având aceeași direcție de deplasare, a virat brusc la stânga. Șoferul din Bacău a fost surprins de apariția în mijlocul drumului a unui bărbat care se deplasa pe lângă bicicletă.

Conducătorul auto din Bacău a încercat să vireze stânga pentru a evita impactul cu biciclistul, însă nu l-a putut evita, bărbatul lovit căzând pe carosabil, suferind leziuni în zona capului.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, fiind transportat la Spitalul Mun. Rădăuți unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

Biciclistul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost găsit de ambulanțierii sosiți la locul accidentului cu semne vitale, pe acostamentul drumului. Acesta a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, însă la scurt timp, pe la ora 11:00, a fost declarat decesul acestuia.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvărșirea  infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Suceava. (foto: imagine ilustrativă)