Polițiștii din Moinești au luat măsura reținerii unui tânăr de 28 de ani, din comuna Palanca, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

La data de 10 iunie a.c., Poliţia Municipiului Moineşti a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Măgireşti, despre faptul că, pe drumul comunal din Palanca a avut loc o coliziune între două vehicule, soldată cu pagube materiale.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa care în urma cercetărilor efectuate a stabilit faptul că, un tânăr de 28 de ani, din comuna Palanca, în timp ce conducea un ATV, neînregistrat, pe drumul sătesc, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa sa, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului au rezultat pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul conducătorului auto, iar în cazul tânărului de 28 de ani a rezultat o concentraţie de 1,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că, tânărul nu deţine permis de conducere.

Având în vedere probatoriul administrat, polițiștii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)