În urma accidentului rutier produs luni, 18 decembrie, în apropierea localității Bârsănești, județul Bacău, între un autocar și un autoturism marca Wolkswagen Golf 5, șapte victime au rămas internate la spitalul din Onești.

Conform celor mai recente informații obținute de reporterii UNU PE TROTUȘ, la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești au ajuns 11 persoane, șoferul autoturismului implicat în accident și 10 dintre pasagerii autocarului care efectua o cursă intrajudețeană.

Printre victime s-a numărat și un copil de trei ani care, din fericire, a suferit leziuni ușoare și nu a necesitat internarea. Au rămas, însă, în spital 7 persoane: două la Ortopedie, 3 la Chirurgie și 2 la Cardiologie.

Șoferul autoturismului Wolkswagen Golf 5 a fost supus unei operații la cot. “Toate victimele accidentului preluate de CPU Onești sunt în stare stabilă, dar rămân sub supravegherea medicilor”, ne-a spus asistent Gabriela Țâru, director de îngrijiri interimar la spitalul din Onești.

Cele mai multe dintre victimele accidentului care au fost transportate la CPU Onești – 8 persoane – sunt din comuna Helegiu, două persoane sunt din Onești și una din comuna Buciumi. Victimele, în majoritate femei, au vârste cuprinse între 16 și 68 de ani.

Din primele cercetări, accidentul s-ar fi produs ca urmare a neatenției șoferului aflat la volanul Golfului. Acesta și-ar fi îndreptat o secundă privirea către ecranul telefonului mobil, suficient însă cât să piardă direcția de mers și să ajungă cu mașina pe sensul opus, intrând în coliziune cu autocarul care circula dinspre Helegiu spre Onești.

Tatăl șoferului Golfului, care a ajuns numaidecât la spital pentru a se interesa de soarta copilului său, a aflat despre accident în timp ce se afla în localitatea Brătila, unde sacrifica un porc, alături de neamuri. Bărbatul ne-a spus că fiul său abia se întorsese din Anglia de o zi și nu știe pentru ce anume se ducea la Bacău.

Golful 5 nu avea mult timp de când fusese înmatriculat în România, astfel explicându-se plăcuțele cu numere roșii care au căzut din mașină, în urma impactului. Acestea abia fuseseră schimbate cu unele negre.

GALERIE FOTO – AICI.