O poveste înfiorătoare despre drama prin care a trecut o fostă elevă din Bacău, abuzată sexual de administratorul școlii unde învăța pe când avea doar 12 ani și care acum, la 10 ani distanță de la acel moment, s-a întors în localitatea natală pentru a-și confrunta agresorul este prezentată astăzi de ziarul Libertatea.

“O tânără, acum în vârstă de 22 de ani, a revenit după un deceniu în Bacău, orașul natal, pentru a-l înfrunta pe administratorul școlii. Acesta este un bărbat de 60 de ani. Fata i-a rememorat cum a abuzat-o sexual începând din clasa a VI-a și l-a înregistrat”, își începe povestea Libertatea, ai căror jurnaliști au ajuns la fața locului și au discutat cu cei doi.

„Eu sunt sigură că, dacă ar avea ocazia din nou, mi-ar face asta. Sunt sigură”, spune fata.

Reporterii l-au găsit pe bărbat, administrator la Școala Gimnazială “Alexandru cel Bun” din Bacău.

– Vă căutăm pentru că am fost sesizați de cineva, de o fată care a fost elevă aici, că ați fi întreținut relații sexuale cu ea.

– Doamne ferește! Doamne, Maica Domnului! Se închină. „Eu nu știu așa ceva. Sunt om bătrân”, se scuză administratorul Școlii Gimnaziale Alexandru cel Bun.

Omul afirmă că are probleme cu inima și s-a testat inclusiv de COVID cu o seară înainte, fiindcă îl doare puternic în piept. Când află că există o înregistrare în care-și recunoaște faptele, bărbatul cere să o asculte. I-o redăm de pe telefon.

Pe înregistrare se aude vocea subțire a unei tinere, care după un deceniu s-a întors în curtea școlii pentru a-l confrunta pe bărbat. S-a întâmplat în urmă cu două luni. Și, ajunsă femeie, a venit să-i ceară socoteală pentru ce el a putut să facă unui copil.  Întreaga discuție a fost înregistrată cu telefonul de către fată chiar în boxa din curtea școlii. Aici ea susține că, în urmă cu 10 ani, administratorul i-a înșelat încrederea, i-a denaturat copilăria și i-a presărat o traumă în calea zilelor care a urmat. 

<Că îmi erai dragă. Taci din gură>

Pe înregistrarea pe care o punem bărbatului, se aude cum fata îl întreabă de ce s-a întâmplat asta.

– Și totuși, am și eu o întrebare. Am și eu o întrebare care mă seacă de ceva timp. De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat atunci.

– Între noi?

– Da.

– Că îmi erai dragă. Taci din gură. Ce? Știe cineva ceva? Și acum îmi ești dragă.

Administratorul în fâș vișiniu aude prima parte a discuției și ia reporterul de braț și-l strânge așa cum te sprijini de perete când te ia cu leșin. Ochii atenți sunt acum pierduți între ecranul telefonului și asfaltul curții, într-o zonă în care gândurile vin și pleacă de-a valma. Apoi zice, pierdut, un „nu”.

„Nu ce?

Dă vina pe fată că voia „să-l agațe” pe băiatul său

Nu e vorba despre el, se scuză bărbatul, în discuția cu ziariștii. Apoi, aruncă vina pe fiul lui, fost coleg de clasă cu tânăra. „Ea a umblat după feciorul meu. Aia. O fost prieteni ei. Dumnezeu știe. Nu s-o împăcat. S-o certat ei. Era arțăgoasă. Și maică-sa la Procuratură, vă dați seama. Dacă făceam eu ceva, mă luau imediat. Eu vă spun că ea vrea să-l agațe pe băiat cu orice preț. Cred că asta e în capul ei”, spune bărbatul din ușa Școlii Alexandru cel Bun”, scrie sursa citată (foto: libertatea.ro – reporterii ziarului, față în față cu administratorul școlii).

Articolul integral AICI