Părintele duhovnic al Mănăstirii Măgura Tg. Ocna, arhimandrit Epifanie Bulancea, s-a stins din viață în această dimineață (n.r. – miercuri, 25 aprilie), la vârsta de 89 de ani.

Născut pe 30 octombrie 1929, din părinţii Ioan şi Alexandra Bulancea, în localitatea Corod, jud. Galaţi, după terminarea şcolii generale, la o vârstă fragedă, a cerut să fie primit ca frate la Mănăstirea Bogdana.

Aici a fost hirotonit ierodiacon, în ziua de 2 februarie 1952, de către Episcopul Teofil Herineanu, pe seama Mănăstirii Bogdana, jud. Bacău.

În data de 15 august 1958 a fost hirotonit ieromonah de către acelaşi ierarh pe seama Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, unde a îndeplinit şi ascultarea de mare eclesiarh, până în anul 1986.

A urmat cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”, M-rea Neamţ, promoţia 1975 şi, apoi, Facultatea de Teologie, Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1979. A fost hirotesit protosinghel (1979) şi a fost ridicat la rangul de arhimandrit în anul 1990.

Între anii 1986-1990, a fost stareţ al Schitului Durău, iar din 1990 şi până la momentul trecerii sale la cele veşnice a fost păstor de suflete şi inima ce pulsa duhovniceşte la Mănăstirea „Înălţarea Domnului”, Măgura Ocnei, Bacău.

A fost călăuză, duhovnic, îndrumător şi model de urmat pentru mulţi preoţi şi călugări, pentru tineri şi vârstinci, pentru cei aflaţi în nevoi. Fiecăruia i-a deschis uşa inimii sale, pe fiecare i-a povăţuit, sprijinit, impulsionat.

Înmormântarea părintelui arhimandrit Epifanie va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 11.00.

“În aceste clipe de tristețe, îmi exprim, părinteşte, întreaga compasiune faţă de obștea Mănăstirii „Înălţarea Domnului”, Măgura Ocnei, față de ucenicii și pelerinii acestui așezământ monahal şi de cei apropiaţi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să le dea putere, sprijin şi ocrotire” – Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Sursa: epr.ro