Doliu în muzica românească! George Bunea, cunoscut în întreaga țară pentru șlagărul “Lalele”, a decedat la vârsta de 88 de ani. Trupul artistului va fi incinerat marți.

De numele și talentul lui George Bunea se leagă și melodia “Onești, Onești”, apărută în 1963.

George Bunea se numără printre artiştii care au cântat în propriile spectacole celebra piesă „Lalele“ a lui Luigi Ionescu.    George Bunea a urmat cursurile Liceului teoretic şi Şcoala populară de artă – secţia canto. Activitatea artistică o începe în anul 1950, în timpul efectuării stagiului militar ca prezentator şi corist în corul armatei.   În anul 1952 este detaşat la grupul artistic profesionist al ansamblului „Ciocârlia“, unde debutează ca actor în rolul lui Radu din piesa „Furtuni de primăvară” de N. Tăutu.

Tot în 1952 se lansează şi ca solist în cadrul unor concerte de estradă cu melodia „Mi-a născut nevasta un flăcău“– de H. Mălineanu şi este angajat ca solist vocal la ansamblului până în 1956.    În anul 1957 este angajat prin concurs la Teatrul „Constantin Tănase“ unde debutează în „Concertul popoarelor“ cu melodiile Granada – repertoriul internaţional, şi Un telefon – de Gelu Solomonescu, apare în filmul „Omul de lângă tine“, cântă în majoritatea spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase“ şi face imprimări la radio, pe disc şi apare la televiziune.    În anul 1965 a participat la Festivalul „Stelele internaţionale europene“ ţinut în R.D.Germania unde obţine premiul de popularitate cu piesele „Lalele“ şi „Mica serenadă“ (sursa: adevarul.ro).