A început vaccinarea prioritară a cadrelor didactice din județul Bacău. Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser, scrie zdbc.ro.

Programarea nu s-a efectuat în platforma dezvoltată de STS, ci școlile au centralizat listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, iar acestea au fost transmise la inspectoratele școlare și transmise apoi la DSP Bacău. Instituția de sănătate a efectuat programarea persoanelor respective, care sunt anunțate prin inspectoratele școlare.Vaccinarea profesorilor ar trebui să dureze între 7 și 10 zile.

„Am luat decizia să arondăm profesorii la centrele existente deja, în Bacău, Onești, Comănești și Buhuși. În total, am primit de la ISJ Bacău o listă cu 1020 de profesori”, a declarat Mihaela Arim, directorul DSP Bacău. În total, la nivelul județului sunt peste 6500 de cadre didactice. (foto: imagine ilustrativă)