ERATĂ: Dintr-o regretabilă eroare la scrierea titlului, în titlu a apărut 2014 în loc de 2024. Ne cerem scuze.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „Regele asfaltului”, au depășit pragul de un miliard de euro cifră de afaceri.

Umbrărescu va finaliza anul viitor un tronson de 12 km din Autostrada Transilvaniei.  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu directorul CNAIR, Cristian Pistol, au verificat șantierul UMB, de pe Autostrada Transilvaniei. Aceștia s-au declarat mulțumiți de progresul făcut de firmele controlate de Dorinel Umbrărescu, notează romaniatv.net. Mai mult, un tronson de 12km va fi finalizat anul viitor:

„Stadiul fizic al lucrărilor pe cele două loturi de la Nădășelu la Zimbor a ajuns la aproximativ 59%, iar al celor de pe secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului este de 29,2%. Dacă nu interveneau problemele cu alunecările de la Nădășelu și cele de la Topa Mică, care necesită construcția a două viaducte în lungime de 1,2 și 2 km, sunt sigur ca în 2024 se putea deschide circulația pe toți cei 42,3 km de la Nădășelu la Poarta Sălajului.

Sper ca licitația pe care am lansat-o la începutul acestei luni să aibă un câștigător cât mai repede posibil, astfel încât să fie finalizat și sectorul de autostradă Nădășelu – Mihăiești într-o perioadă de timp rezonabilă. Cei 12,24 km de la Zimbor la Poarta Sălajului pot fi deschiși circulației în 2024 dacă antreprenorul își menține ritmul de lucru și condițiile atmosferice vor permite desfășurarea lucrărilor conform calendarului”, a precizat Cristian Pistol – director CNAIR.

„Regele asfaltului” are în execuţie în momentul de față peste 430 de kilometri de autostradă în România.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „Regele asfaltului”, au depășit pragul de un miliard de euro cifră de afaceri.

Contractele cu CNAIR ale constructorului român se apropie de 5 miliarde de euro. Cele trei mari firme deținute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB, SA&PE Construct și Tehnostrade, au cumulat anul trecut afaceri de 5,43 miliarde lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu circa 50% față de afacerile cumulate în anul precedent, arată datele analizate de Economedia. (foto: romaniatv.net)