Echipa feminină de handbal a României a obținut, astăzi, a doua victorie de la Campionatul European Under 17, în fața Suediei, după o revenire spectaculoasă.

Ștefania Jipa a jucat circa 30 de minute și chiar dacă nu a marcat niciun gol, a contribuit la victoria “tricolorelor mici” prin cele cinci lovituri de la 7 metri obținute, transformate de colegele ei.

România s-a impus în fața Suediei cu scorul de 24-21, după ce la pauză scorul era favorabil scandinavelor, 14-8.

Fanii naționalei României au remarcat și ei revenirea extraordinară a echipei, după un start de meci complet nereușit.

“Ce meci! După primele 15 minute dădusem doar 3 goluri și era vreo 11-3 pentru Suedia. În repriza a 2-a am fost altă echipă și am câștigat incredibil”, a comentat cineva, pe facebook.

“Felicitări fetelor pentru extraordinara revenire! După un început catrastrofal am început să ne revenim încet, dar sigur. Apărarea a fost super în repriza a 2-a și atacul mult mai eficient”, a apreciat un alt fan al “tricolorelor”.

„După această victorie, naționala de junioare a României s-a calificat în grupa principală (primele 8), unde va porni cu două puncte în lupta pentru semifinale, care se va da, foarte probabil, cu Norvegia și Spania”, se menționează pe pagina de facebook Handbal Feminin.

Meciul cu Cehia (n.r. – va avea loc duminică) nu mai are nicio importanță, dar marțea și miercurea viitoare România va disputa două meciuri de foc în Slovacia, gazda competiției.