Ministerul Finanțelor (MF) a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care modifică legislația RCA. Este vorba de un pachet de schimbări, impuse de Uniunea Europeană. Astfel, vor fi obligate să aibă RCA și trotinetele sau chiar bicicletele cu motor, notează economica.net.

Până la finalul acestui an (eventual cu o derogare cu câteva săptămâni) România trebuie să adopte noile prevederi europene în domeniul RCA, impuse de modificarea Directivei MTPL.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere un proiect de act normativ elaborat la nivel ASF, care transpune în legislația locală prevederile europene.

Una dintre modificările de importanță este schimbarea definiției  vehiculului, astfel încât vor fi obligate să aibă RCA și trotinetele sau chiar biciclete cu motor.

” Ca urmare vor intra sub obligația de asigurare și vehicule ce conform legislației naționale nu sunt supuse înmatriculării/înregistrării (trotinete electrice, biciclete electrice și alte vehicule)”, notează autorii proiectului.

O altă modificare substanțială prevede creștere sumelor asigurate prin RCA și exprimarea lor în lei,  nu în euro cum era până acum. (foto: imagine ilustrativă)

CARE SUNT CELELALTE MODIFICĂRI PREVĂZUTE – CITEȘTE CONTINUAREA AICI