Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, care urmează să construiască primul mall din Onești (ziarul nostru va reveni în perioada următoare cu un articol privind stadiul proiectului de la Onești), tocmai a finalizat o investiție de aproximativ 18 milioane de euro în realizarea celui mai mare mall din județul Sălaj, Zalău Value Center, dispus pe o suprafață de teren de 54.000 de metri pătrați, din care aproximativ 19.000 de metri pătrați sunt destinați zonei de retail.

„Demersurile pe care investitorul centrului comercial Zalău Value Center le-a întreprins în municipiu au prins contur, inaugurarea mall-ului fiind un moment important pentru comunitatea noastră. Este o investiţie de aproape 18 milioane de euro, care creează, pe lângă un ambient plăcut, şi 600 de locuri de muncă“, a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, la inaugurarea noului centru comercial, conform zf.ro.

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a fost lansat de Martin Slabbert și Victor Simionov, doi dintre foștii executivi ai NEPI, un fond de investiții uriaș, înregistrat în Insula Man, listat la bursele din Londra și Johannesburg.

În noiembrie 2013, NEPI gestiona în România Promenada Mall Brăila, Ploiești Shopping City, Retail Park Auchan Pitești, Deva Shopping Center, Severin Shopping Center, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în București.

Fondatorii NEPI au lansat compania Prime Kapital în 2016, când au strâns un capital de peste 260 de milioane de euro pentru investiții, urmărind în principal oportunități pentru investiții și dezvoltări imobiliare în segmentele de retail (cum va fi și la Onești), office, industrial și rezidențial în Europa Centrală și de Est.