58 de echipaje și-au anunțat prezența la ediția aniversară a Raliului Moldovei Bacău, care va sărbători în acest an 10 ani de existență. Chiar dacă Simone TEMPESTINI va absenta, el trecându-și deja în cont cel de-al cincilea titlu de campion, nume precum Dan GÂRTOFAN , Cristian DOLOFAN, Adrian RĂSPOPA, Enis ARIF sau Cătălin GRIGORIU se vor duela pentru victoria de la Bacău.

De asemenea, Sebastian BARBU va lua și el startul pe modelul consacrat în raliuri, Mitsubishi Evo IX, alături de care poate încurca bătălia pentru titlul de campion al grupei RCN2, luptă care îi are în prim plan pe Cristian TIMIȘICĂ și Adrian GRIGORE.

“Doresc să îl felicit pe Adi (n.r. – Răspopa), care știe să organizeze competiții sportive la cel mai înalt nivel. Dovadă este și faptul că ne aflăm astăzi la cea de-a X-a ediție a Raliului Moldovei Bacău și îi promit că pentru următorii minim patru ani vom continua acest proiect al acestei frumoase etape de raliu. Faptul ca Bacăul devine din ce în ce mai cunoscut este și Turul Colinelor, care s-a desfășurat într-un cadru organizatoric foarte bine pus la punct. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că asta înseamnă promovarea județului Bacău, lucru pe care cu toți cei prezenți aici îl urmărim. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să se concretizeze și proiectul A13, pe care cred că Adi a reusit să îl facă vizibil destul de bine”, a declarat președintele ales al Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

Raliul Moldovei Bacău va păstra probele speciale din anii trecuți, care vor însuma aproximativ 110 kilometri. Aceștia vor fi împărțiți între cele două orașe Bacău și Moinești, și cu o probă specială pe circuitul de karting Speed Park.

Raliul Moldovei Bacău se va desfășura în perioada 24 – 25 octombrie 2020, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și va încheia sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

Parteneri principali: DEDEMAN și DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Județean Bacău, Proiectul de infrastructură autostrada A13, Fundația Pădurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacău.

IMPORTANT! Raliul Moldovei se va desfășura respectându-se măsurile de distanțare, cu purtarea obligatorie a măștilor și FĂRĂ SPECTATORI. (foto: facebook.com/Raliul Moldovei)