Oneștenii și locuitorii din împrejurimi care sunt în căutarea unui loc de muncă serios și stabil pot aplica pentru unul dintre cele aproximativ 50 de posturi noi pe care le oferă unul dintre cei mai importanți angajatori din oraș.

Grupul polonez Barlinek, unul dintre cei mai mari producători de pardoseli din lemn natural din lume, deschide o nouă linie de parchet la Onești, în urma unor investiții de peste 1 milion de lei (peste 200.000 de euro).

Barlinek Onești are nevoie de sortatoare lamele din lemn, operatori utilaje în industria lemnului, stivuitoriști, mecanici, manipulanți, specialiști uscătoare. În total, compania poloneză are disponibile, numai pentru punctul de lucru de la Onești, aproape 50 de locuri de muncă.

“Am achiziționat de curând un utilaj de ultimă generație, de lamelare în verde, sau de tăiere în verde, prin care durata întregului proces de uscare a lemnului se scurtează de la 30 de zile la circa 5-6 zile”, ne-a explicat Marius Amarie, directorul de investiții și de aprovizionare al Barlinek Onești.

Cele mai noi utilaje în domeniul prelucrării lemnului vor fi achiziționate de fabrica Barlinek de la Onești până în anul 2020, în cadrul unui program investițional de anvergură.

Numai anul viitor vor mai fi cumpărate două utilaje de lamelare în verde.

Viitorilor salariați Barlinek li se oferă contract de muncă, ore suplimentare plătite dublu, tichete de masă în valoare de 230 de lei/lună, tichete cadou de 650 de lei/an, decontarea transportului în proporție de 50% și alte beneficii.

În Onești sunt disponibile în prezent câteva sute de locuri de muncă, atât în producție cât și în alte zone ale economiei.