Patru milioane de carduri de sănătate vor expira până la sfârşitul lunii iunie. Atunci se împlinesc şapte ani de când au fost emise. Chiar şi aşa, nu le aruncaţi! E posibil ca autorităţile să prelungească din nou termenul de valabilitate. Deocamdată, ridică din umeri şi nu spun când ar putea fi emise noi carduri, relatează observator.tv.

Fără prezentarea cardului de sănătate la medicul de familie, în farmacie sau la spital, oamenii nu pot beneficia de servicii medicale.

Patru milioane de carduri de sănătate îşi pierd însă valabilitatea de şapte ani pe 30 iunie. Iar din acel moment, teoretic, posesorii acestora nu vor mai putea beneficia de servicii medicale gratuite.

Avem posibilitatea să prelungim valabilitatea acestor carduri, există soluţii tehnice în acest sens. De asemenea, există şi posibilitatea tipăririi de noi carduri. Prelungirea valabilităţii cardurilor actuale ar fi o soluţie mult mai convenabilă din punct de vedere financiar, a declarat, pentru sursa citată, Augustus Costache, reprezentant al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În 2018, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a decis să prelungească valabilitatea cardurilor cu doi ani, timp în care ar fi trebuit să tipărească alte 14,2 milioane de carduri care ar fi costat 270 de milioane de lei.

Articolul integral AICI