Ideea amenajării unui laborator de biologie moleculară la Onești, care să permită testarea în masă pentru COVID-19, prinde tot mai mult contur. Consilierii locali au aprobat o nouă alocare bugetară către spitalul din Onești, în cuantum de circa 20.000 de euro. În plus, în frunte cu primarul Gnatiuc, aleșii locali vor dona echivalentul indemnizație lunare, până la eradicarea pandemiei de coronavirus.

“Ieri, 26.03.2020, în cadrul Ședinței Ordinare a Consiliului Local al Municipiului Onești, s-a aprobat în unanimitate Proiectul de Hotărâre privind asocierea Municipiului Onești cu Asociatia „Septembrie Medical Onestean”, în vederea achiziționării de aparatură medicală specifica și materiale de protecție împotriva răspândirii COVID-19, pentru dotarea Spitalului Municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” Onești. Prin această nouă alocare bugetară în cuantum de 100.000 de lei, contribuim la campania umanitară demarata în vederea achiziționării si amenajării unui laborator de biologie moleculară care să permită testarea în masă pentru COVID-19.

De asemenea, am propus ca atât eu, cât şi fiecare consilier local, să donăm echivalentul indemnizaţiei lunare până la eradicarea pandemiei, contribuind astfel cu o mică parte din resursele financiare necesare achiziționării de materiale de protecție și dezinfecție absolut necesare pentru securitatea personalului medical.

Le mulțumesc tuturor voluntarilor și consilierilor locali pentru disponibilitate și solidaritate, convins fiind că doar împreună, prin strânsă colaborare și responsabilitate putem depăși această perioadă dificilă.

Nu uitați, respectarea ACUM a deciziilor autorităților statului înseamnă scurtarea crizei provocate de coronavirus si revenirea la normalitate!”, menționează primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.