(P)

Doi bărbați din satul Gutinaș, comuna Șefan cel Mare, unul de 32 de ani, iar celălalt de 60 de ani, erau pe punctul de a-și găsi sfârșitul, în această după-amiază (n.r. – joi, 11 octombrie), după ce s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de vinul aflat în fermentație.

Pompierii oneșteni au fost solicitați să intervină prin intermediul numărului unic de urgență 112,. Aceștia s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă. Totodată, s-a intervenit și cu o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) – filiala Onești.

Din fericire, intervenția promptă a pompierilor salvatori și a medicilor de pe ambulanță i-a salvat pe cei doi bărbați, care zăceau căzute în beciul locuinței, lângă cada cu vinul în fermentație.

“Cele două persoane au fost scoase din beci și predate echipajelor medicale”, ne-au precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, mr. Andrei Grecu.

În această perioadă a anului se întâmplă adesea ca oamenii să nu conștientizeze pericolul la care se supun când coboară în beci să verifice starea vinului, vaporii de dioxid de carbon luând destule vieți.

Comenteaza aici