(P)   Caut urgent femeie internă (în putere, responsabilă, de încredere), vârsta între 45 și 55 de ani, pentru menaj și îngrijire bătrână deplasabilă. Bătrâna are reședința în județul Cluj. Salariu motivant, cazare și masa asigurate. Relații la telefon: 0731.900.513

După 1 și 2 ianuarie, care au fost primele zilele libere din 2018, românii vor mai sta acasă în prima lună a anului cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

În total, sărbătorile legale care sunt declarate zile libere de către statul român sunt, în 2018, în număr de 14, dintre care două, 1 și 2 ianuarie, au trecut deja.

Mai rămân astfel 12 zile libere, care pică, cu o singură excepție, în zilele lucrătoare. Singura zi liberă prevăzută în Codul Muncii care anul acesta pică într-o zi din week-end este Ziua Națională a României (1 decembrie), ce se va sărbători într-o sâmbătă.

Alte două zile libere care pică în week-end sunt cele care tradițional sunt duminica, anume prima zi de Paște și prima zi de Rusalii.

Ianuarie: 24 ianuarie – Ziua Unirii (miercuri);

Aprilie: 8,9 aprilie – prima şi a doua zi de Paşte (duminică și luni);

Mai: 1 Mai – Ziua Muncii (marți); 27, 28 mai – Rusaliile (duminică și luni);

Iunie: 1 iunie – Ziua Copilului (vineri);

August: 15 august – Adormirea Maicii Domnului (miercuri);

Noiembrie: 30 noiembrie – Sfântul Andrei (vineri);

Decembrie: 1 decembrie – Ziua Naţională (sâmbătă); 25, 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun (marți și miercuri).

Privind acest calendar al ZILELOR LIBERE pe anul 2018, putem intui că Guvernul ar mai putea acorda cel puțin 2 zile libere în plus, pe 30 aprilie (luni), ca să lege ziua liberă de 1 Mai cu week-end-ul 28-29 aprilie, și pe 24 decembrie (Ajunul Crăciunului), care va fi luni. Astfel, ar fi posibilă o minivacanță de cinci zile, 22, 23, 24, 25 și 26 decembrie!

Comenteaza aici
ddd